Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 200 g verse peultjes
  • 1 citroen
  • 400 g verse zalmfilets
  • 2 tomaten
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 knoflook
  • 800 g verse spinazie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
  2. Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes is een recept van Albert Heijn