Vegaburger met zoete aardappelfrites

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 4 el (arachide)olie
  • 300 g diepvries tuinerwten
  • 100 g witte kaas
  • 2 tl mierikswortel in pot
  • 4 vega gegrilde hamburgers
  • 4 middelgrote eieren
  • 4 bakkersbollen licht meerzaden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen met schil schoon en snijd in de lengte in dikke frieten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de erwten 4 min. Giet af, doe samen met de helft van de witte kaas en mierikswortel in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak in één pan de burgers 5 min. Keer halverwege. Bak in de andere pan de spiegeleieren.
  3. Snijd de broodjes open en verdeel de erwtenpuree over de onderste helften. Leg er een burger en een gebakken ei op en verkruimel de rest van de kaas erover. Leg de bovenste helften erop en serveer de aardappelfrites erbij.
Vegaburger met zoete aardappelfrites is een recept van Albert Heijn