Hollandse runderstoof met knolselderijfrites

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g magere gerookte spekreepjes
  • 4 uien
  • 4 sukadelapjes
  • 1 el Zwolsche stoof (specerijenmelange, blikje, Euroma Original spices by Jonnie Boer)
  • 2 el tarwebloem
  • 250 g champignons
  • 750 ml water
  • 1 runderbouillontablet
  • 800 g knolselderij
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 500 g spruitjes

Bereiding

  1. Bak de spekreepjes in een braadpan 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekjes en bak de uien in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  2. Bestrooi de sukadelapjes met de specerijenmelange, de bloem en eventueel zout naar smaak. Leg ze tussen de spekjes en uien en bak 5 min. mee. Snijd ondertussen de champignons in kwarten en voeg toe. Schenk er het warme water bij en voeg het bouillontablet toe. Roer door en laat op het kleinste pitje 5 uur sudderen. De eerste 3 uur met de deksel op de pan, daarna zonder.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in repen. Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze 5 min. Giet daarna af. Bak de rest van de spekreepjes 5 min. in een hapjespan. Voeg de spruitjes toe en bak nog 5 min. mee. Serveer het stoofvlees met de spruitjes, spekjes en de knolselderijfrites.
Hollandse runderstoof met knolselderijfrites is een recept van Albert Heijn