Varkensfiletrollade met pruimensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el venkelzaad
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper
  • 1 varkensfiletrollade (AH FeestFavoriet, op kamertemperatuur)
  • 75 g gewelde pruimen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 stuks steranijsjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 200 ml water
  • 25 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe het venkelzaad en de lemon pepper in de vijzel en stamp grof. Dep de rollade droog en wrijf rondom in met dit mengsel (de kruidenmix uit de verpakking wordt niet gebruikt). Braad het vlees in het midden van de oven 50 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd ondertussen de pruimen in reepjes en pers de sinaasappel uit. Doe de pruimenreepjes met het sinaasappelsap, de steranijs, bouillontablet, water en de boter in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de steranijs en schenk in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg het hete water toe en roer de saus door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus.
Varkensfiletrollade met pruimensaus is een recept van Albert Heijn