Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g ongezouten roomboter
  • 800 g verse Hollandse roerbakgroente
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 1 bakje verse bieslook
  • 250 g diepvries zalmfilets (ontdooid)
  • 30 g tarwebloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 2 el (olijf)olie
  • 600 g Röstisterren (zak, Aviko)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak de roerbakgroente en dragon al omscheppend 9 min. op middelhoog vuur. Snijd de bieslook fijn en de zalm in reepjes.
  2. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg dan al roerend de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden saus (bechamel). Voeg de helft van de kaas en de helft van de bieslook toe en laat op laag vuur al roerend smelten.
  3. Meng de groente met de kaassaus en zalmreepjes. Verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  4. Verhit ondertussen 2 koekenpannen met de olie en bak de Röstisterren in 15 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.
  5. Garneer de ovenschotel met de rest van de bieslook en serveer samen met de röstisterren.
Zalm-groenteschotel met gebakken Röstisterren is een recept van Albert Heijn