Runderragout met notenrijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 275 g notenrijst
  • 400 g champignons
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 75 g tarwebloem
  • 1 pot krachtbouillon rund (350 ml, Struik)
  • 500 ml water
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten
  • 3 el water
  • 1 bakje verse munt

Bereiding

  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de pot krachtbouillon inclusief de stukjes rundvlees toe en het water. Breng al roerend aan de kook en verdeel ondertussen de stukjes rundvlees met de houten lepel in kleinere stukjes. Laat de ragout nog 7 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan de erwtjes met 3 eetlepels water (per 4 personen). Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
  4. Meng 2/3 van de munt door de erwtjes. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden. Bestrooi met de rest van de munt.
Runderragout met notenrijst is een recept van Albert Heijn