Ui-gehaktballetjes op Turks brood
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 300 g rundergehakt
- ½ zakje mix voor gehakt met uitjes
- 1 middelgroot ei
- 300 g rodekool
- 1 el appelciderazijn
- 100 g gesneden ijsbergsla
- 4 el Turkse knoflooksaus
- ½ komkommer
- 2 tomaten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak het Turks brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng ondertussen het gehakt met de mix voor gehakt en het ei. Vorm er met je handen balletjes van.
- Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de balletjes in ca. 12 min. rondom bruin en gaar.
- Meng ondertussen de rodekool met de appelciderazijn, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de sla met de knoflooksaus. Snijd de komkommer en tomaten in plakjes.
- Neem het brood uit de oven, snijd in 4 punten en snijd deze open. Beleg de broodjes met de ijsbergsla, een deel van de rodekool, een deel van de plakjes tomaat en komkommer en de gehaktballen. Serveer de rest van de groenten erbij.
Ui-gehaktballetjes op Turks brood is een recept van Albert Heijn