Ricotta gnocchi

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g ricotta
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 125 g Parmigiano Reggiano (stuk)
  • 200 g tarwebloem ( extra om te bestuiven)
  • 1 middelgroot ei
  • 1½ tl zout
  • 75 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Laat de ricotta uitlekken in een zeef en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn, behalve de salie en de rozemarijn (de rozemarijn wordt niet gebruikt). Rasp de kaas. Meng de ricotta in een kom snel met de bloem, 4/5 van de parmezaan, het ei, het zout, de kruiden en de citroenrasp. Voeg peper naar smaak toe. Meng het ricottadeeg niet te lang, het moet net samenhangen maar niet gaan plakken.
  2. Verdeel het deeg in zes stukken. Maak op een met bloem bestoven werkblad van elk stuk deeg rollen van ca. 2 cm doorsnee. Snijd in plakjes van ca. 1 cm. Kook de gnocchi in ruim kokend water met eventueel zout in ca. 4 min. in twee gedeeltes gaar. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Smelt ondertussen de boter op laag vuur met de salieblaadjes uit de kruidenmix. Verdeel de gnocchi over de diepe borden en giet de boter er over. Bestrooi met de rest van de kaas.
Ricotta gnocchi is een recept van Albert Heijn