Gegrilde caesarsalade met tomaat

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 75 ml milde olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 petit beurre brood
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 4 kropjes babyromainesla
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 6 el original caesardressing

Bereiding

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Doe ondertussen de olie en knoflook in een hoge beker en maal met de staafmixer tot knoflookolie.
  2. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten met 1/3 van de knoflookolie. Verhit de grillpan. Gril het brood 4 min. Keer halverwege. Knip de tomaten in kleine trosjes en gril ze 3 min. tot er zwarte plekjes op het vel ontstaan. Snijd de slakropjes in kwarten en bestrijk rondom met 1/3 van de knoflookolie. Gril de sla 3 min. Keer halverwege. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de knoflookolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 6 min. Keer regelmatig.
  3. Verdeel het brood, de kip, sla en tomaten over 4 borden.
  4. Halveer de eieren en leg ze op de salade. Schaaf de kaas erover en serveer met de dressing.
Gegrilde caesarsalade met tomaat is een recept van Albert Heijn