Paddenstoelen-aardappelgratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 schaal paddestoelenmelange (200 g)
  • 4 el olijfolie
  • 500 g aardappelen (vastkokend, geschild)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 2 tl olijfolie met witte truffelextract (flesje 250 ml)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddestoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over de ovenschaaltjes.
  2. Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de paddenstoelen. Verdeel de knoflook ertussen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie.
  3. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder halverwege het folie. Druppel voor serveren de truffelolie erover.
Paddenstoelen-aardappelgratin is een recept van Albert Heijn