Bruine bonen met spek in tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 325 g gedroogde bruine bonen
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 15 g takjes rozemarijn
  • 200 g magere spekreepjes
  • 1 runderbouillontablet
  • 200 ml water

Bereiding

  1. Doe de bonen in een ruime schaal en schenk er zo veel water bij tot ze ruim onder water staan. Laat minimaal 12 uur weken.
  2. Giet de bonen af en doe ze in de pan. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook samen met de tomatenblokjes, rozemarijntakjes, spekreepjes, bouillontablet en het water toe. Roer goed door. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de bonen met de deksel op de pan in 2 uur gaar. Roer af en toe. Proef of de bonen gaar zijn en laat eventueel nog wat langer doorkoken zonder de deksel op de pan.
Bruine bonen met spek in tomatensaus is een recept van Albert Heijn