Hollandse maaltijdsalade met makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g verse gerookte makreelfilet
  • 3 el dijonnaise (mosterdmayonaise, Maille)
  • 1 el kraanwater
  • 1 bosui
  • 200 g botersla
  • 150 g Hollandse rauwkost (zakje)
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
  3. Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
Hollandse maaltijdsalade met makreel is een recept van Albert Heijn