Joodse kippensoep stap-voor-stap

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kippenbouten
  • (1 stukje foelie)
  • 4 saffraandraadjes
  • 3 takjes verse peterselie (zakje a 30 g)
  • 4 worteltjes (gewassen)
  • 50 g bloemkool (in stukjes gesneden)
  • ½ prei (in ringen gesneden)
  • 1 wortel (in stukjes gesneden)
  • 200 g kippenlevertjes
  • 50 g krulvermicelli (fijn (pak a 250 g))

Bereiding

  1. stap 1: Breng de kippenbout, de eventuele foelie, de saffraan, 1 takje peterselie en de worteltjes met 2 liter water en zout en peper naar smaak aan de kook. Schuim het goed af en laat de bouillon ongeveer 45 minuten trekken. Haal na die tijd de kippenbouten, de worteltjes en de kruiden uit de bouillon. De wortels en kruiden geven de soep smaak, maar worden in dit recept niet meer gebruikt. Schep het vet van de bouillon.
  2. stap 2: Snijd of pluk het gekookte kippenvlees van de bouten in kleine stukjes. Snijd de rest van de peterselie fijn en voeg dit samen met de stukjes kippenvlees, de bloemkool, de prei en de wortel toe aan de hete bouillon.
  3. stap 3: Maak de kippenlevertjes schoon door de harde witte en soms groene delen eraf te snijden. Snijd de kippenlevertjes vervolgens in kleine stukjes.
  4. stap 4: Kook achtereenvolgens de vermicelli in 3-4 minuten en de lever in 10 minuten gaar in een aparte pan met water. Voeg de vermicelli en de levertjes toe aan de soep en serveer de soep direct, zo heet mogelijk.
Joodse kippensoep stap-voor-stap is een recept van Albert Heijn