Gestoomde roodbaars

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 stengel sereh
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ kippenbouillontablet
  • 450 g roodbaarsfilet
  • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels vissaus

Bereiding

  1. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Knoflook pellen. Peper halveren, zaadjes verwijderen en fijn hakken. Bosuitjes schoonmaken. Wit deel in ringetjes snijden, groene deel in schuine stukken van 2 cm snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Prei en winterwortel schoonmaken, beide in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. Bouillontablet oplossen in 2 dl kokend water.
  2. In 2 pannen laag water aan de kook brengen. Visfilets op 4 stukken bakpapier leggen. Prei, wortel, sjalot, sereh en ringetjes bosui erover verdelen. Vis besprenkelen met 3 eetlepels bouillon en pakketjes goed dichtvouwen. In elke pan vergiet of stoommand hangen en hierin 2 vispakketjes leggen. Deksel op vergiet leggen en vis in ca. 10 minuten gaarstomen. Intussen boven kom knoflook uitpersen. Limoensap, vissaus, peperstukjes en suiker erdoor roeren. Vispakketjes op borden leggen en openvouwen. Sausje over vis schenken en garneren met stukjes bosui.
Gestoomde roodbaars is een recept van Albert Heijn