Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (250 g)
  • 2 eetlepels gedroogde salie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ spitskool (in reepjes)
  • 1 zoetzure appel ((bijv. Elstar), in blokjes)

Bereiding

  1. Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren.
Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie is een recept van Albert Heijn