Slagroomversiertaart

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 28 g amandelschaafsel (bakje 55 g)
  • 450 g chocoladecake (stuk)
  • 225 g abrikozenjam (pot 450 g)
  • 500 ml opgeklopte slagroom (koelvers)
  • 1 chocoladeschrijfstift
  • 24 Engelse drop (variaties mogelijk)

Bereiding

  1. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de cake in de lengte in 4 plakken. Leg 2 plakken strak tegen elkaar op 1 el jam op een bord en bestrijk met de rest van de jam. Leg de andere 2 plakken erbovenop.
  2. Bestrijk de taart rondom met een royale laag slagroom. Plak het amandelschaafsel tegen de zijkanten. Teken met de chocoladestift een raster van 24 vierkantjes op de taart. Leg in elk vierkantje een snoepje.
Slagroomversiertaart is een recept van Albert Heijn