Malse kip gestoofd in appelsap

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg scharrelkippenpoten
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 4 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 2 el Franse mosterd
  • 2 el tarwebloem
  • 1 liter boomgaardsap appel
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 500 g verse sperziebonen
  • 2 jonagold appels
  • 15 g verse peterselie

Bereiding

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provenc?aalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.
  3. Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  4. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.
Malse kip gestoofd in appelsap is een recept van Albert Heijn