Steak de boeuf met puree en champignons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 60 g ongezouten roomboter
  • 4 rundersteaks de boeuf
  • 350 g verse boerensoepgroenten
  • 400 g kastanjechampignons
  • 50 ml halfvolle melk
  • 40 g Parmigiano Reggiano

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg, als het water kookt, toe aan de pan en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Verhit 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de steaks de boeuf in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Verhit ondertussen 1/3 van de boter in de hapjespan en bak de boerensoepgroente 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Haal de steaks de boeuf uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de rest van de boter, de melk, Parmezaanse kaas en 75 ml kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de puree over de borden en serveer de groente en steaks erbij.
Steak de boeuf met puree en champignons is een recept van Albert Heijn