Gemengde crostini uit Toscane

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ciabatta (afbakbrood, 250 g)
  • 1 pot witte bonen (330 g)
  • 1 el verse rozemarijn (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 4 el olijfolie
  • ½ citroen (geperst)
  • 2 plakken Parmaham
  • 4 gemarineerde artisjokharten (potje 190 g)
  • 1 zakje mini-mozzarella (290 g)
  • 4 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • ¼ venkelknol (in zeer dunne plakjes)

Bereiding

  1. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd het brood in 12 plakken en gril deze ca. 1 min. in de grillpan. Spoel de witte bonen in een zeef af met koud water. Doe de bonen in een kom, voeg de rozemarijn, knoflook en de olie toe. Maak er met de staafmixer een dikke puree van. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout. Besmeer 4 sneetjes brood met de bonenpuree en leg daar bovenop 1/2 plakje opgerolde Parmaham. Snijd de artisjokharten in parten en halveer de mozzarellabolletjes. Doe de artisjok, de mozzarella en de tomaten in een kom, schep door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het beleg over 4 sneetjes brood. Meng de tonijn met de venkel en verdeel over 4 sneetjes brood. Breng op smaak met citroensap en peper en zout. Leg op 4 borden elk 3 verschillende crostini.
Gemengde crostini uit Toscane is een recept van Albert Heijn