Aardappelgratin en witlof-bietensalade met runderworst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 900 g aardappelschijfjes (zak à 450 g)
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g crème fraîche light
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 200 g pittige geraspte kaas 45
  • 3 el ongezouten roomboter
  • 4 runderbraadworsten (schaal)
  • 4 stronken witlof
  • 1 el kristalsuiker
  • 500 g koelverse gekookte bietjes (pak)
  • 37½ g rucola
  • 120 ml dressing balsamico

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Voeg zodra het water kookt de aardappelschijfjes toe en kook 5 min. Giet het water af en doe de schijfjes in een grote kom. Maak de knoflook schoon, pers erboven en schep om met de crème fraîche, rozemarijn, peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelschijfjes over de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Controleer met een vork of ze gaar zijn.
  2. Verhit ondertussen 1 el boter in een koekenpan en bak de worsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur lager en bak in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en verwijder eventueel de minder mooie buitenste bladeren. Haal de rest van de blaadjes los, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en roerbak de blaadjes witlof met de suiker en eventueel zout op middelhoog vuur 6 min. of tot ze gekaramelliseerd zijn.
  4. Schil de bieten en snijd ze in parten. Schep om met het witlof, de rucola en balsamicodressing. Verdeel de salade en de worst over de borden en serveer met de aardappelgratin.
Aardappelgratin en witlof-bietensalade met runderworst is een recept van Albert Heijn