Stevige kippensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 350 ml krachtbouillon kip (potje)
  • 1 liter kraanwater
  • 250 g winterpeen
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons (bakje)
  • 300 g kipfilet
  • 100 g vermicelli

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes aardappel in water met zout 5 min. Doe ondertussen de bouillon in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook.
  2. Snijd de peen in dunne plakjes. Was en snijd de prei in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de peen, prei, ui, champignons en de aardappelen toe aan de bouillon. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd de kip in dunne reepjes. Voeg de kip en vermicelli toe en laat nog 6 min. koken.
Stevige kippensoep is een recept van Albert Heijn