Verse tagliatelle met spinazie-roomsaus en gestoofde kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 200 g verse doperwten
  • 150 g roomkaas met bieslook
  • 200 ml water
  • 1 schaal kipfilethaasjes
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g verse tagliatelle

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de ui en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de doperwten en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de roomkaas en het water toe en roer los. Voeg de kipfilethaasjes toe en laat 7 min. op laag vuur met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de kipfilethaasjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg in delen de spinazie toe aan het roomkaasmengsel en laat al omscheppend slinken. Voeg ondertussen de pasta en eventueel zout toe aan de pan kokend water en kook in 4 min. gaar.
  4. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden en leg de kip erop.
Verse tagliatelle met spinazie-roomsaus en gestoofde kip is een recept van Albert Heijn