Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (klein)
  • 250 g diepvries tuinbonen
  • 95 g ongezouten pistachenoten
  • 1 ui
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el curry madras (specerijenmengsel)
  • 50 g rozijnen
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 300 g kalkoenschnitzels

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
  2. Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
  4. Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
  5. Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen is een recept van Albert Heijn