Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 bloemkool (klein)
- 250 g diepvries tuinbonen
- 95 g ongezouten pistachenoten
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el curry madras (specerijenmengsel)
- 50 g rozijnen
- 1 limoen (schoongeboend)
- 300 g kalkoenschnitzels
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de bloemkool op couscous lijkt. Doe in een schaal.
- Kook de bevroren tuinbonen 5 min. in kokend water. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
- Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en fruit de ui met de curry madras 4 min. op laag vuur. Schep de ui met de olie door de bloemkoolcouscous. Voeg de tuinbonen en rozijnen toe.
- Rasp de groene schil van de limoen boven de couscous en pers de vrucht uit. Breng de couscous op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de kalkoen met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout en gril 5 min. Keer regelmatig. Snijd de kalkoen in repen. Leg op de couscous en bestrooi met de pistachenoten.
Bloemkoolcouscous met kalkoen en tuinbonen is een recept van Albert Heijn