Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 eetrijpe avocado's (eetrijp)
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bos radijs
  • 300 g verse spinazie (zak)
  • 300 g kamut penne pasta (biologisch, pakje)
  • 65 g pijnboompitten (zakje)
  • 260 g verse gerookte makreelfilet

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten. Was de radijsjes en snijd in kwarten. Snijd de spinazie grof.
  2. Breng een pan ruim water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  4. Haal ondertussen met een soeplepel 1 kopje kookvocht uit het pastawater. Pureer de avocado, knoflook, de helft van de spinazie en het pastawater met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta af en meng het citroenrasp, de avocadosaus en de rest van de spinazie erdoor. Verdeel met de radijs, makreel en pijnboompitten over de borden en serveer met de citroenparten. Serveer direct.
Penne met gerookte makreel en saus van avocado en spinazie is een recept van Albert Heijn