Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 4 salade-uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml kookzuivel
  • 100 g geraspte kaas voor groentegratin
  • 30 g amandelschaafsel
  • 4 el arachideolie
  • 4 gepaneerde schnitzels
  • 800 g broccoli

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Was de salade-ui en snijd in dunne ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  2. Breng een pan met de kookzuivel aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook 3 min. op laag vuur. Schep het aardappelmengsel in de ovenschaal en schep de knoflook en salade-ui erdoor. Bestrooi met de kaas, peper en eventueel zout. Zet onder in de oven en bak ca 3
  3. min.
  4. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  5. Verhit in elke koekenpan 1 el olie. Bak in elke koekenpan 2 schnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege en voeg aan elke pan nog 1 el olie toe.
  6. Was ondertussen de broccoli. Verdeel in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Voeg als het water kookt de broccoli toe en kook 4 min. Giet af. Verdeel de zoete-aardappelgratin, broccoli en schnitzels over de borden en garneer de broccoli met het amandelschaafsel.
Krokante schnitzel met zoete-aardappelgratin is een recept van Albert Heijn