Gegrilde kalkoenfilet met cranberrysaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g kristalsuiker
  • 3 el kraanwater
  • 2 perssinaasappels
  • 250 g diepvries cranberry's
  • 2 kruidnagels
  • 300 g kalkoenfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 450 g diepvries groentemix
  • 900 g verse aardappelpuree

Bereiding

  1. Doe de suiker in een pan en voeg 3 el water toe. Laat op laag vuur smelten. Zet het vuur hoog zodra de suiker gesmolten is en verhit tot een goudkleurige karamel. Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en snijd er 3 stukken oranje schil af. Pers beide sinaasappels uit. Neem de pan van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe. Pas op, want het kan spetteren. Zet terug op het vuur en breng op laag vuur aan de kook.
  2. Voeg de bevroren cranberry's, sinaasappelschil en kruidnagels toe en laat 10 min. zacht koken. Roer af en toe. Laat iets afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in 8 gelijke stukken, bestrooi met peper en zout en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril de kalkoen in 6 min. goudbruin en gaar, keer halverwege.
  4. Bereid ondertussen de groentemix en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de sinaasappelschil en kruidnagels uit de cranberrysaus. Verdeel de groente en puree over 4 borden, leg er 2 stukjes kalkoenfilet bij en serveer met de saus.
Gegrilde kalkoenfilet met cranberrysaus is een recept van Albert Heijn