Saté met ketjapsaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet (in blokjes)
  • 50 ml ketjap rode peper (fles 300 ml)
  • 300 g witte rijst
  • 1 spitskool
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 50 g pinda's gezouten (grof gehakt)
  • 2 el gebakken uitjes (bakje 100 g)

Bereiding

  1. Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.
Saté met ketjapsaus is een recept van Albert Heijn