Saté met ketjapsaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g kipfilet (in blokjes)
- 50 ml ketjap rode peper (fles 300 ml)
- 300 g witte rijst
- 1 spitskool
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el kerriepoeder
- 50 g pinda's gezouten (grof gehakt)
- 2 el gebakken uitjes (bakje 100 g)
Bereiding
- Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.
Saté met ketjapsaus is een recept van Albert Heijn