Mega-pepernoottruffels

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g kruidnoten
  • 100 g roomkaas naturel
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade

Bereiding

  1. Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.
  2. Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag. Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes. Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).
  3. Neem de truffels uit de vriezer en steek er een sate?prikker in. Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.
  4. Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.
Mega-pepernoottruffels is een recept van Albert Heijn