Pastasalade met tuinbonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g farfalle (pasta, zak 500 g)
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 pak fijne tuinboontjes (300 g, diepvries)
  • 1 venkelknol
  • 1 bakje basilicum (15 g)
  • 1 bakje bieslook (25 g)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 6 el olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella ((125 g), in blokjes)
  • ½ bakje pistachenoten ((a 95 g), grofgehakt)

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met de bouillontabletten. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken.
  2. Kook ondertussen de tuinboontjes in 5 min. gaar. Spoel ze koud onder stromend water en laat uitlekken. Snijd de onderkant van de venkelknol en snijd de venkel in dunne plakjes. Bewaar het groen.
  3. Snijd het venkelgroen, basilicum, de bieslook en peterselie fijn. Meng met de knoflook en olie. Breng royaal op smaak met peper en zout.
  4. Meng de pasta met de venkel, tuinbonen, kruidensalsa en mozzarella. Bestrooi voor het serveren met de pistachenootjes.
Pastasalade met tuinbonen is een recept van Albert Heijn