Ovenschotel met vegagehakt

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen
  • 3 rode uien
  • 2 el (olijf)olie
  • 350 g vega fijngehakt
  • 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten (potje 62 g)
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen
  • 30 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ?C Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.
Ovenschotel met vegagehakt is een recept van Albert Heijn