Marokkaanse kip met citroenkrieltjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 schaal kipdrumsticks (575 g)
  • 1 el gemalen komijn
  • chilipeper (molen)
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 duopak krieltjes (700 g)
  • 2 zakken spinazie (a 300 g)

Bereiding

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip en bestrooi met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en braad de kip in 15 min. gaar.
  2. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de citroenrasp, peper en zout.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en kip over 4 borden en serveer met de spinazie. Lekker met verse koriander.
Marokkaanse kip met citroenkrieltjes is een recept van Albert Heijn