Marokkaanse kip met citroenkrieltjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 schaal kipdrumsticks (575 g)
- 1 el gemalen komijn
- chilipeper (molen)
- 5 el olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 2 zakken spinazie (a 300 g)
Bereiding
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schenk het sap over de kip en bestrooi met de komijn, chilipeper en zout. Laat 5 min. marineren. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de kip met de helft van de knoflook op middelhoog vuur 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en braad de kip in 15 min. gaar.
- Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep om met de citroenrasp, peper en zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook 1 min. Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes en kip over 4 borden en serveer met de spinazie. Lekker met verse koriander.
Marokkaanse kip met citroenkrieltjes is een recept van Albert Heijn