Kip in curry-kokossaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 300 g kipdijfilet
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
  • 1 el King rijstolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 8 g verse munt
  • 400 g verse ananasstukjes
  • 300 g diepvries tuinerwten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
  3. Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus.
Kip in curry-kokossaus is een recept van Albert Heijn