Broccolistamppot met noten & geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 600 g koelverse broccoliroosjes
  • 1 bosje salade-ui
  • 200 g geitenkaas 45
  • 80 g saladenotenmix
  • 1 el gedroogde dragon
  • 130 g zongedroogde tomaten in pot

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke kleine stukken van 2 x 2 cm. Breng deze in een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook ze in 15 min. gaar. Kook de broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem de geroosterde noten uit de pan en laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.
  3. Voeg ½ kopje kookvocht, de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.
Broccolistamppot met noten & geitenkaas is een recept van Albert Heijn