Wokpaksoi met paddenstoelen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 1 schaal runderreepjes (350 g)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 tl sesamolie (flesje 250 ml)
- 2 el oestersaus (flesje 250 ml)
- 1 pak eiermie (250 g)
- 2 struiken paksoi
- 1 bakje paddenstoelenmelange ((200 g), in plakjes)
Bereiding
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. met de helft van de knoflook en 1 tl sesamolie. Voeg na 1 min. 1 el oestersaus toe. Neem het vlees uit de wok en maak de wok schoon.
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de stelen en het blad van de paksoi in de breedte in repen van 2 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie in de wok en voeg de rest van de knoflook en 1 tl sesamolie toe. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 min. Bak de paksoi 2 min. mee. Voeg het vlees toe en breng op smaak met de rest van de oestersaus. Roerbak nog 1 min. Verdeel de mie over 4 kommen en schep de paksoi erop.
Wokpaksoi met paddenstoelen is een recept van Albert Heijn