Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 205 g linzen in pot
  • 200 g kikkererwten in blik
  • 2 el extra vierge olijfolie met knoflook en chilipeper
  • 1 tl kaneel
  • 200 g tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillontablet
  • ½ citroen
  • 7½ g verse koriander

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snipper. Was de stengel bleekselderij en snijd in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg het water en de bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Pers de halve citroen uit en snijd de koriander grof. Roer ¾ el citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Garneer met de koriander.
Rijkgevulde kruidige linzensoep met tomaat en kikkererwten is een recept van Albert Heijn