Gerookte tofu met naan en muhammara

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 375 g tofu naturel
  • 1 el sugo mediterraneo pastasaus
  • 4 mini-naanbroodjes
  • 100 g muhammara spread
  • 10 g verse koriander
  • 2 el milde yoghurt
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Bereiding

  1. Week de rooksnippers 30 min. in ruim water. Steek de barbecue aan, gebruik bij voorkeur een firestarter. Laat ondertussen de tofu goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de tofu in de lengte doormidden en halveer de plakken in de breedte. Bestrijk rondom met de rub mediterranean roast. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant van de barbecue. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Leg de tofu in de aluminiumschaal en zet op het deel van de barbecue waar geen houtskool ligt. Doe de deksel op de barbecue en rook in ca. 15 min.
  2. Neem de tofu uit de aluminiumschaal en leg boven de hete houtskool op de barbecue. Gril de tofu 4-6 min. Keer halverwege. Gril de naans 2 min. boven de hete kolen. Keer halverwege Snijd de gerookte tofu in plakjes. Bestrijk de naans met de muhammara en leg de tofu erop. Snijd de koriander grof en strooi over de tofu. Besprenkel met de yoghurt. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer.
Gerookte tofu met naan en muhammara is een recept van Albert Heijn