Tulband met anijs en banaan

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 125 g crème fraîche
  • 100 g royale rozijnen uit chili
  • 400 g cakemix
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 180 ml koolzaadolie
  • 8 g bakpoeder
  • 1 el gemalen anijszaad
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.
  3. Doe de cakemix, eieren, melk, olie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.
  4. Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  5. Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.
Tulband met anijs en banaan is een recept van Albert Heijn