Scary stoofvleespastei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen
  • 2 el La Morena diced chipotle pepper (potje à 230 g)
  • 2 uien
  • 1 zak paprikamix
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 ml barbecuesaus
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 espressostick
  • 200 ml water
  • 425 g black eyed bonen
  • 300 g mais in blik
  • 270 g rollen vers bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei
  • 1 flesje Sriracha Thaise chilisaus

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Meng met de chipotle. Snipper de uien. Halveer de gele en groene paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. Voeg de barbecuesaus, tomaten, espresso en het water toe en laat 5 uur zachtjes stoven. Neem na 3 uur de deksel van de pan zodat de saus inkookt. Voeg wat water toe als het te droog wordt. Meng na 5 uur de bonen erdoor.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep het stoofvlees in de ovenschaal. Halveer de rode paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat de mais uitlekken, meng met de paprika en verdeel over het stoofvlees. Rol het bladerdeeg uit tot 22 x 32 cm. Leg in de ovenschaal. Splits het ei. Teken met de eidooier met behulp van een kwastje een doodshoofd op het deeg. Bak de pastei in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Verdeel er wat druppels sriracha over.
Scary stoofvleespastei is een recept van Albert Heijn