Tom yam kung

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g diepvries reuzengarnalen (zak 500 g, ontdooid)
  • 2 cm verse gember (zakje 150 g)
  • 2 stengels koelverse sereh citroengras
  • 15 g verse koriander (bakje)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 1½ liter kraanwater
  • 250 g kastanjechampignons (bakje)
  • 200 g verse peultjes
  • 1 rode peper
  • 227 g bamboescheuten (blikje)
  • 2 el vissaus (flesje 250 ml)

Bereiding

  1. Pel de ontdooide garnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Bewaar de schalen. Schil en halveer de gember en snijd het citroengras in stukken. Snijd de blaadjes van de koriander grof en houd de steeltjes apart. Doe de schalen van de garnalen, het tablet, de koriandersteeltjes, helft van de gember en een halve limoen in een pan. Voeg het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. trekken. Zeef de bouillon.
  2. Snijd de champignons in plakjes en maak de peultjes schoon. Plet het citroengras in de vijzel en voeg toe aan de bouillon. Houd 20 min. tegen de kook aan. Voeg de champignons toe en laat nog 5 min. staan. Voeg de garnalen toe en laat in 5 min. gaar worden.
  3. Kook ondertussen de peultjes 1 min. en giet af. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Laat de bamboescheuten uitlekken. Vijzel de rest van de gember, de rode peper en vissaus tot pasta. Doe samen met de peultjes en bamboescheuten bij de soep. Serveer met de koriander en eventueel met de rest van de limoen, in partjes of alleen het sap.
Tom yam kung is een recept van Albert Heijn