Garnalencurry met spinazie

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 1 stuk koelverse sereh citroengras
  • 2 cm verse gember
  • 2 sjalotten
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el Ketoembar gemalen koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 300 g basmatirijst
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 ml kraanwater
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 g diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
  • 300 g spinazie (gewassen)
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 15 g verse koriander

Bereiding

  1. Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De currypasta is nu klaar voor verder gebruik.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
  3. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
  4. Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
  5. Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.
Garnalencurry met spinazie is een recept van Albert Heijn