Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 400 g Bicro Amsterdam corquettenvulling
  • 100 g doperwten in pot
  • 1 middelgroot ei
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • ½ el witte wijnazijn
  • ½ el dijonmosterd
  • 300 g salademix

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Snijd de paddenstoelenmelange in stukjes. Verhit 1 el olie in een ruime hapjespan en bak de paddenstoelen en tijm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de croquettenvulling en doperwten door de paddenstoelen en draai het vuur uit. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt.
  2. Rol de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot 14 x 14 cm. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de paddenstoelenragout over de plakken en houd een rand van minimaal 2½ cm vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek de ragout met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met de rest van het eigeel en snijd met een scherp mesje een kruisje in het midden. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
  3. Klop ondertussen een dressing van de rest van de olie, de azijn en mosterd en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de dressing door de salademix en serveer de salade met de ragoutpakketjes.
Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten is een recept van Albert Heijn