Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el arachideolie
  • 4 Tasty Tom trostomaten
  • 750 ml water (heet)
  • 1 kg Hak linzencurry
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
  2. Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers is een recept van Albert Heijn