Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 2 el arachideolie
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 750 ml water (heet)
- 1 kg Hak linzencurry
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 bakje tuinkers
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers is een recept van Albert Heijn