Varkenshaas met champignons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g diepvries ribbelfriet (diepvries)
  • 1 courgette
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el balsamicoazijn
  • 300 g varkenshaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de ribbel­part­jes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de courgette met de tijm, peper en zout 4 min. Schep in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak de champignons 3 min. Voeg de azijn toe en bak nog 3 min.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke plakken, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de varkenshaas in 5 min. rosé. Keer halverwege. Leg op elk bord 2 plakken varkenshaas en schep de champignons erop. Serveer met de ribbelpartjes en courgette.
Varkenshaas met champignons is een recept van Albert Heijn