Zuurkoolkip met krieltjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 3 sjalotten (in ringen)
  • 500 g wijnzuurkool
  • 2 el verse oreganoblaadjes
  • 4 kipfilets
  • 25 g boter
  • 75 ml crème fraîche
  • 450 g kleine krieltjes

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de sjalotten in 3 min. heel zachtjes glazig. Schep de zuurkool en oregano erdoor en stoof de zuurkool zachtjes 15 minuten.
  2. Bestrooi intussen de kipfilets met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar, keer de filets regelmatig.
  3. Leg de filets op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Voeg de resterende olie aan het bakvet toe en bak hierin de krieltjes al omscheppend knapperig bruin. Strooi er wat zout en peper over.
  4. Roer de crème fraîche door de zuurkool en breng de groente nog even aan de kook. Snijd de filets schuin in plakjes. Verdeel de zuurkool en krieltjes over 4 borden en leg de plakjes kip erop.
Zuurkoolkip met krieltjes is een recept van Albert Heijn