Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g ongewassen spinazie
  • 2 venkelknollen
  • 2 tenen knoflook
  • 7½ g verse dille
  • 1 kg krieltjes
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 125 ml verse slagroom
  • 400 g diepvries wilde zalm (ontdooid)

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn en de dille grof.
  3. Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak de venkel 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de slagroom toe, roer door en leg de zalm erin. Laat 5 min. op middelhoog vuur garen. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de krieltjes af en meng met de dille en rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de krieltjes, spinazie en venkel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de roomsaus erover.
Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel is een recept van Albert Heijn