Varkenshaas en croûte

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 1 schaal kastanjechampignons ((250 g), in plakjes)
  • 1 tl tijm
  • 2 varkenshaasjes
  • 100 g ontbijtspek
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg ((10 plakjes diepvries), ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 zak pommes duchesse (750 g)
  • 1 schaal bospeen ((600 g), geschild)
  • 200 g tuinerwten ((pak 450 g, diepvries), ontdooid)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de champignons, tijm, peper en zout 5 min. Laat iets afkoelen. Pureer in de keukenmachine.
  2. Verhit 2 el olie in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Verdeel het spek over 2 vellen vershoudfolie, laat de plakjes iets overlappen. Schep de champignonpuree erop. Leg de varkenshaasjes erop en wikkel ze met de folie in het spek. Leg elk varkenshaasje zonder folie op 1 plakje bladerdeeg. Dek af met een 2e plakje. Druk de randen aan met een vork. Bestrijk met ei. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat met de pommes duchesse ernaast. Bak ca. 30 min. in de oven.
  3. Breng een pan water aan de kook. Kook de wortelen 3 min. Voeg de erwten toe. Kook nog 2 min. Verdeel over 4 borden en besprenkel met de rest van de olie. Halveer de pakketjes en leg op elk bord 1 helft. Serveer met de pommes duchesse.
Varkenshaas en croûte is een recept van Albert Heijn