Mexicaans stoofvlees met bonen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g chorizo pamplona
  • 3 uien
  • 800 g runderriblappen
  • 1 el specerijenmelange Al-Andalus
  • 3 tl tabasco
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 800 g tomatenblokjes
  • 850 g borlottibonen uit blik
  • 24 tacoschelpen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de chorizo in stukjes en bak in de vuurvaste braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in ringen. Voeg toe aan de chorizo en bak nog 10 min.
  2. Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en doe in een kom. Voeg de Al-Andalus, tabasco, oregano, bloem en het zout toe en schep om. Voeg toe aan de chorizo, zet het vuur middelhoog en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en zet in het midden van de oven. Laat ca. 4 uur stoven.
  3. Neem de pan uit de oven en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het vlees. Warm op laag vuur nog 10 min. door. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de taco’s.
Mexicaans stoofvlees met bonen is een recept van Albert Heijn