Ingrediënten
- 1 kakivrucht
- 100 g snoeptomaatjes
- 1 limoen (schoongeboend)
- 1 kleine rode ui
- 7½ g verse koriander
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 kropje babyromainesla
- 2 el whisky cocktailsaus
- 135 g gerookte scharrelkipfilet
Bereiding
- Snijd de kakivrucht in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise). Snijd de tomaatjes in kwarten. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd 2/3 van de blaadjes koriander fijn.
- Meng de kaki, tomaatjes, limoenrasp- en sap, ui, koriander en olie tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal per persoon 1 blaadje sla los en snijd de rest in dunne reepjes. Meng de slareepjes met de whiskysaus. Snijd de kipfilet in reepjes.
- Leg in elk glas een los slablaadje. Vul het glas achtereenvolgens met de reepjes sla, kip en de kakisalsa. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.