Zuurkool uit de oven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 75 g gerookte spekblokjes (duopak à 250 g)
  • 500 g verse zuurkool
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kruidnagels
  • 200 ml appelsap (pak)
  • 1 rookworst (250 g)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper ondertussen de ui en sjalotten.
  2. Verhit olie in een braadpan met ovenvaste handvatten. Bak het spek in de olie lichtbruin fruit de ui en sjalotten zachtjes 2 min in het spekvet. Voeg de zuurkool, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en bak de zuurkool al omscheppend 2 min. mee. Voeg de appelsap toe en breng alles aan de kook.
  3. Leg de worst op de zuurkool. Sluit de pan met de deksel en zet de pan in de oven. Stoof de zuurkool in ca. 45 min. gaar.
  4. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg hem op de zuurkool.
Zuurkool uit de oven is een recept van Albert Heijn