Noedelroerbak met yakitori runderreepjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 250 g eiernoedels
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse roerbakgroente
- 3 el ketjap manis
- 300 g runderreepjes
- 100 ml yakatorisaus
- 3 tl sesammix
Bereiding
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
- Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
Noedelroerbak met yakitori runderreepjes is een recept van Albert Heijn